В Україні змінився алгоритм підготовки водіїв

0
69

З 24 липня розпочнеться навчання кандидатів у водії за новим алгоритмом. Відтак, згідно з інформацією на сайті Полтавського військового уряду, навчання в автошколі буде розділено на два етапи: теоретичне навчання та практичне навчання.

Після проходження теоретичної підготовки в автошколі кандидат у водії отримує відповідний сертифікат, дійсний протягом одного року. Водночас скасовується іспит в автошколі і потрібно буде здавати теоретичний іспит у Центрі обслуговування головного офісу.

У разі успішного проходження громадяни зможуть обрати автошколу та проходити там практичну підготовку. Після закінчення навчання пройдіть внутрішній іспит в автошколі та отримайте сертифікат, дійсний протягом двох років.

Після цього кандидати у водії зможуть пройти практичний іспит у Сервісному центрі МВС та отримати посвідчення водія.

Завдяки цим змінам брати участь у практичних заняттях можуть лише ті, хто вже знає правила дорожнього руху, тим самим сприяючи безпеці дорожнього руху.

Крім того, кандидати у водії можуть обрати автошколу в два етапи навчання, пройти теоретичну та практичну підготовку в різних регіонах, а також скласти іспит та отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС. справ, незалежно від місця навчання.

Ці зміни передбачені постановою № 601 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!