Volkswagen побудує вісім заводів акумуляторів за 20 млрд євро

0
61

Концерн Volkswagen Group оголосив про одну з найбільших інвестицій у своїй історії. Спільно з партнерами (якими саме, не уточнюється) він інвестує 20 млрд євро у будівництво кількох заводів із виробництва батарей для електромобілів, пише Bloomberg.

Проєкт передбачає запуск шести заводів у Європі та двох у США. Буде створено 20 000 робочих місць. До 2030 року виторг від щорічного випуску продукції всіма підприємствами має становити 20 млрд євро.

У структурі концерну створять підрозділ PowerCo. Під його крило потрапить не тільки виробництво акумуляторів. Також воно займатиметься дослідженнями та розробленнями, відповідатиме за весь ланцюжок від видобутку сировини до перероблення вживаних батарей, і створення акумуляторних парків для зберігання енергії.

До 2030 року загальна потужність восьми фольксвагенівських заводів досягне 240 гВт*год на рік. Найбільшим стане майданчик у Зальцгіттері, де робитимуть батарей на 40 гВт*год щорічно. Цього достатньо, щоб оснастити півмільйона електромобілів.

Як і у випадку з платформами (MQB, MLB, MEB), концерн Volkswagen Group максимально уніфікує акумулятори для різних моделей та сімейств. Це дасть значне заощадження коштів на розроблення та випуск.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!