Tesla втрачає позиції – на ринку електрокарів з’явився новий лідер

Конкуренція на ринку електрокарів росте з кожним днем. Так, китайському гіганту BYD вдалося реалізувати 641 тисячу електроавтомобілів, тоді як Tesla продала всього 564 тисячі авто. При цьому плани компанії BYD набагато грандіозніші, а саме, вони планують продати від 1,1 до 1,2 мільйона авто цього року. Одна з головних причин падіння обсягів продажів у американського гіганта — проблеми з постачанням через весняні локдауни в Китаї. Так, фабрика Tesla у Шанхаї простоювала майже місяць, через що обсяги продажів знизилися на 98 відсотків.

0
1264
epa07509599 A BYD concept e-speed GT sits on display during the media day of the Auto Shanghai 2019 motor show in Shanghai, China, 16 April 2019. The 18th Shanghai international automobile industry exhibition runs from 16 to 25 April. EPA-EFE/WU HONG

Останнім часом, у всьому світі, електрокари стрімко набирають популярності. Якщо раніше при згадці електрокарів усі говорили лише про марку Tesla, то друга половина 2022 року почалася з того, що на ринку електрокарів різко змінився лідер.

Так, китайському гіганту BYD вдалося реалізувати 641 тисячу електроавтомобілів, тоді як Tesla продала всього 564 тисячі авто. При цьому плани компанії BYD набагато грандіозніші, а саме, вони планують продати від 1,1 до 1,2 мільйона авто цього року.

Одна з головних причин падіння обсягів продажів у американського гіганта — проблеми з постачанням через весняні локдауни в Китаї. Так, фабрика Tesla у Шанхаї простоювала майже місяць, через що обсяги продажів знизилися на 98 відсотків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!