В Європі спростили правила для водіїв із України: що зміниться

0
2188

Євросоюз спростив правила для водіїв з України, підписавши “транспортний безвіз”. Відповідно до нових правил, що набули чинності з 29 червня, Україна та ЄС звільняють водіїв від вимоги мати міжнародне посвідчення водія. Це визнає права водія громадянина України у всіх країнах Європейського союзу без жодних обмежень.

Про це йдеться у відповідній угоді про вантажні перевезення автомобільним транспортом між ЄС та Україною, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Українська влада вважає, що скасування вимоги мати міжнародне посвідчення водіїв громадянам України для поїздки до Європи, допоможе українським переселенцям та логістиці. Також більше не потрібно здавати додаткові іспити або змінювати посвідчення водія.

“Розуміючи складну логістичну ситуацію в Україні, зумовлену блокадою морських портів та пошкодженням транспортної інфраструктури, європейські колеги синхронно рухалися нам назустріч та значно прискорили процес узгодження угоди. Продовжимо працювати над якнайшвидшою транспортною інтеграцією в ЄС. Продовольча криза, яка наразі розгортається, є яскравим доказом того, що така інтеграція в інтересах не тільки України, але й всієї світової спільноти, – повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Ця угода має термін 1 рік із можливістю продовжити її. Водночас на постійній основі правило набуде чинності, коли закінчаться усі ратифікаційні процедури.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.