Експерти констатують смерть російського автопрому

З 20 автозаводів, які працювали в країні на початку року, до літа залишилося лише два.

0
712

За даними Федеральної служби державної статистики РФ, випуск автомобілів у Росії за підсумками травня скоротився на 96,7%.

А за підсумками 5 місяців більш як удвічі – на 56,4%.

За травень було випущено лише 3,7 тис. автомобілів, що у 5,3 рази (на 81,3%) менше, ніж у квітні поточного року. Усього за січень-травень у РФ вироблено 268 тис. легкових машин.

Більшість світових автоконцернів, що працювали в Росії, навесні призупинили поставки в країну автомобілів і компонентів, а також поставили на паузу на невизначений термін свої локальні виробництва. З 20 автозаводів, які працювали в країні на початку року, до літа залишилися лише два: це китайський Haval у Тульській області та багатостраждальний «АвтоВАЗ», який з перебоями, щотижня зупиняючи конвеєр, намагається випускати Lada Granta без подушок безпеки та ABS.

У галузі зайнято 300 тисяч осіб, а з урахуванням суміжних виробництв – понад мільйон, пише belmarket.by з посиланням на interfax.

За даними Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), ринок нових легкових автомобілів та LCV у РФ у травні впав у 6 разів (на 83,5%) – було реалізовано 32,7 тис. автомобілів; за 5 місяців – більш ніж удвічі (на 52%) до 318,1 тис. шт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!