Не встигли розмитнити – як їздити на євробляхах у 2022 році

Сьогодні сотні українців зіштовхнулися із серйозною проблемою через закінчення термінів пільгового розмитнення авто.

0
216

Починаючи з опівночі 1 липня, в Україні набув чинності закон №2325-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування” через що тисячі українців опинилися в дуже незручній ситуації.

При цьому в Інституті досліджень авторинку зазначили, що проблеми будуть навіть у водіїв, які перетнули кордон до 1 липня, але не оформили податкову декларацію МД1 на місцевій митниці. За ці авто також доведеться сплатити всі податки та акциз.

Сотні українців опинилися у ситуації, коли вони вже купили автомобіль у Європі, і не встигли його розмитнити. У цій ситуації, ввезти автомобіль з “нульовими” податками вже не вийде, але варіанти, як вийти з ситуації, що склалася, все ж таки є.

  • Продаж автомобілів в Європі. У тій країні, де ви купили авто, його можна і продати якщо машина не встигла заїхати в Україну, то це зробити простіше. Якщо авто вже в Україні, то потрібно буде оформити реекспорт.
  • Залишити авто на митному складі. Автомобіль тут може зберігатися необмежену кількість часу (наприклад, поки людина не назбирає на розмитнення або митне законодавство не зміниться на краще), щоправда, зберігання є платним.
  • Віддати автомобіль на потреби армії. Щоб ввезти автомобіль під таким приводом, потрібен лист від одного із підрозділів ЗСУ.

Якщо нерозмитнений автомобіль все ж таки ввезли на територію України, то людина має 10 днів, щоб вирішити що робити з євробляхою. Через 10 днів власнику нерозмитненого авто вже можуть виписати штраф 8500 грн, а через 20 днів 85 000 грн. Якщо за місяць людина так і не встигла доїхати на митницю, то машину можуть конфіскувати або накласти штраф у 170 000 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!