В Україну ввезли 200 тис. “блях”, такий масштаб вразив європейців

3
2222

В Україну ввезли майже 200 тис. “євроблях” за період, коли за розмитнення авто не потрібно було сплачувати податки та внески до бюджету. Це спричинило виведення з країни величезної кількості валюти, крім того, європейці, які побачили обсяги, скоротили масштаби гуманітарної допомоги.

Про це перший заступник голови Державної митної служби України Олександр Шуцький розповів в інтерв’ю шеф-редактору OBOZREVATEL Оресту Сохару. Повна версія інтерв’ю в рамках проєкту “ДАЛЕБІ” опублікована на YouTube-каналі ” Орестократія “.

“Ті донори, які завжди нам допомагали, продовжили допомагати, а прості європейці почали думати: чи справді там така проблема, як показали на телебаченні. Заїхало в Україну 194 тис. транспортних засобів. Практично 200 тис. транспортних засобів заїхало в Україну. Ціни звичайно різні, 3-5 тис. євро, є ексклюзивні транспортні засоби, ВІП-класу.Це можна було побачити на кордоні.Якщо ми візьмемо скільки коштує транспортний засіб, нехай 2 тис. євро, помножимо на 194 тис., ми побачимо, який відтік валюти був із України”, – розповідає Шуцький.

Також представник митниці вважає, що якщо безкоштовну розмитнення передбачили для того, щоб надати можливість купити дешеві авто для військових, таку пільгу потрібно було вводити лише для них і після кінця війни.

“Ті люди, які дійсно потребують машини, які повернуться з війни з перемогою, я вважаю, що коли буде перемога, потрібно буде зробити пільгу, преференцію. Але зараз, враховуючи, що кордон – вузька шийка, через яку йде експорт та імпорт, ми створили колапс”, – каже Шуцький.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!