В Україні почали падати ціни на пальне – що відомо

Поки що йдеться лише про невелике зниження цін на дизельне паливо.

0
1121
epa09925011 Price board of an empty gas station, in Kyiv (Kiev), 03 May 2022, as the country reported fuel shortages amid Russia's military invasion. According to the United Nations High Commission for the Refugees' (UNHCR) last report on the situation of Ukraine released on 28th April, more than 5,3 million refugees have fled Ukraine making this the fastest-growing refugee crisis since World War II. A further 7,7 million people have been displaced internally within Ukraine. EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

За минулий тиждень бензин подешевшав приблизно на 2 грн/л і на момент вчорашнього дня 20 червня торгувався на позначці 59 грн/л. У країні дизель можна було купити за ціною від 53 до 65 грн/л.

Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи “А-95”. На даний момент здешевлення цін при оптових закупках палива свідчить про те, що український ринок поступово стабілізується та наповнюється бензином.

“У Порівнянні з травнем імпорт ДП майже подвоївся і вийшов на мінімально необхідний рівень. При цьому в країні збережеться потенціал для подальшого зростання”, – зазначають експерти групи.

Більшість учасників ринку також повідомляє про збільшення свого автопарку та плани щодо подальшого збільшення кількості бензовозів. При цьому ситуація подекуди залишається напруженою. Так, наприклад, на кордоні зараз спостерігаються затримки, що впливає на строки та ціни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!