Новини

Завод Tesla у Німеччині почав випускати по тисячі електрокарів на тиждень

Share

Ще наприкінці квітня, через місяць після свого офіційного відкриття, фабрика Tesla на околицях Берліна мала вийти на тижневий обсяг виробництва в 1000 електрокарів.

По суті, рубіж подолали лише на минулому тижні, однак і це досягнення дозволить знизити потребу європейського авторинку в імпорті Tesla Model Y з Китаю.

Теоретично новий завод у Німеччині зможе виробляти понад 50 тисяч електромобілів на рік. Це майже 10% його проектної потужності, у зв’язку з цим доведеться пройти тривалий шлях масштабування виробництва з непередбачуваними перешкодами. Наприклад, на попередньому етапі обмежуючим фактором була продуктивність фарбувальних камер, які встановлені на заводі в Німеччині.

Раніше про досягнення рубежу в тисячу електрокарів, що вироблялися, повідомлялося у внутрішній розсилці Tesla, а тепер даний результат підтверджено відкрито з офіційної сторінки компанії в Twitter.

Тут поки виробляють кросовери Model Y з тяговими батареями на базі елементів типу 2170, тоді як завод в Техасі, що відкривається в порівнянні терміни, ці ж кросовери комплектують новішими батареями на базі елементів типу 4680, вбудованими в силову структуру кузова. З одного боку, умовна застарілість конструкції електрокарів Tesla німецького складання не заважає масштабувати обсяги виробництва.

З іншого боку, нові батареї дозволяють знизити собівартість виробництва. Згодом їх виробництво буде налагоджено в Німеччині, проте Tesla може перейти на їхнє застосування в Європі ще раніше, якщо вирішить отримувати осередки типорозміру 4680 від компанії LG Energy Solution. Виробництвом таких акумуляторів займеться і Panasonic, проте поки що вона тільки масштабує пілотну лінію в Японії, а серійні поставки розпочне наступного року

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Tesla

Останні записи

З 1 травня водіям заборонено вимикати фари

Водії відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки дорожнього руху, беручи на себе відповідальність за власну…

28.04.2024

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024