Ціна на пальне у всьому світі б’є рекорди

0
224

З моменту вторгнення Росії в Україну наприкінці лютого ціни в ЄС на дизельне паливо та бензин неодноразово підвищувалися вище 2 доларів за літр, при цьому ціни на бензин трималися на цьому рівні, йдеться у матеріалі Авто24 .

Трафік у Римі та Лондоні минулого тижня легко перевищив рівень карантину до коронавірусу в той же час року, тоді як паризькі водії виїжджали на дороги у кількості, подібній до 2019 року, показали дані про пробки від групи навігаційних даних TomTom.

Пробки в Мадриді зросли в останні тижні, але все ще нижче за рівень пробок 2019 року, як і в Берліні, свідчать дані TomTom.

8 червня ціни на бензин у британських АЗС досягли рекордного рівня 1,8073 фунта (2,19 долара) за літр, тоді як дизельне паливо досягло власного рекорду 1,8657 фунта, за даними Motoring body RAC Foundation.

У Сполучених Штатах середня вартість бензину становила понад 5 доларів за галон уперше в суботу, свідчать дані AAA.

Дані TomTom показали, що американські водії у Нью-Йорку та Лос-Анджелесі стримують поїздки порівняно з 2019 роком. Але Патрік ДеХаан, аналітик GasBuddy.com, який відстежує роздрібні ціни на пальне в США, сказав, що поки що не бачить руйнування попиту.

Відповідаючи на запитання, який поріг ціни може призвести до падіння споживання, ДеХаан сказав: «Я думаю, що це буде $5,50, але, безумовно, $6 (галлон)».

Незалежний аналітик Пол Сенкі підрахував, що точка, на якій попит на бензин у США знижується, становить 6 доларів за галон на основі поведінки споживачів у 2008 році, коли ціни на сиру нафту востаннє досягли великого піку.

За даними TomTom, в Азії трафік у Токіо, Джакарті та Нью-Делі в даний час перевищує рівень пандемії.

Роздрібні ціни на бензин та дизельне паливо зараз знаходяться на рекордно високому рівні. Суворі заходи карантину у великих мегаполісах задля стримування поширення коронавірусу останніми місяцями значно знизили попит нафту.

У Японії рясні субсидії утримали поточні ціни нижче за пік, якого вони досягли в 2008 році.

Відновлення попиту на бензин все ще відбувається повільно, оскільки пандемію не вдалося повністю стримати, а багато споживачів ще обережні, заявив у вівторок чиновник міністерства промисловості Японії, додавши, що попит не був пригнічений завдяки субсидіям.

Ціни на бензин та дизельне паливо в Індії знизилися після того, як уряд продовжив субсидії наприкінці минулого місяця. Ціни все ще трохи нижчі за рекордний рівень, що спостерігався в травні.

За даними уряду Індії, споживання палива зросло на 23,8% порівняно з роком раніше і становило 18,27 мільйона тонн.

Аналітики кажуть, що ціни на сиру нафту мають пройти довгий шлях, перш ніж значне руйнування попиту розпочнеться, щоб збалансувати ринок.

«Уповільнення вживання та заміщення залишається на ранніх стадіях… Больові пороги почнуть утверджуватись, коли ми переходимо до літнього періоду», – сказав Ехсан Хуман, аналітик банку MUFG.

Хоча контрольні ціни на сиру нафту вище 120 доларів за барель, вони приблизно на 20 доларів нижче за рівень, на якому Кхуман очікує на зниження попиту, викликаного ціною.

Генеральний директор глобальної сировинної компанії Trafigura заявив, що цього місяця ціни на нафту можуть досягти 150 доларів за барель і вище.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!