В Україні створюють національну мережу зарядних станцій для електричних автомобілів

0
166

Державний Укргазбанк та Енергоатом підписали меморандум щодо створення національної мережі зарядних станцій для електричних автомобілів. Деталі проекту поки що не розголошують. Відомо лише, що Енергоатом відповідатиме за постачання електроенергії, а Укргазбанк – за фінансування.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що підписання меморандуму є важливим кроком у галузі розвитку електротранспорту в Україні та інфраструктури для цього виду машин. Також реалізація проекту сприяє виконанню нашою країною міжнародних обов’язків щодо декарбонізації.

Президент Енергоатому Петро Котін повідомив, що компанія має запаси потужності для виробництва чистої та дешевої енергії, яку можна постачати на внутрішній ринок. Цей проект означає вихід компанії на роздрібний ринок, що значно збільшить капіталізацію.

Додамо, що дефіцит палива в Україні спричинив підвищення попиту на електрокари. За квітень та травень 2022 року попит на електричні автомобілі зріс у 15 разів, порівняно з 2021 роком. Станом на 1 червня поточного року в Україні було зареєстровано понад 36,5 тисячі електрокарів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!