Україна замовила в Польщі паливо на 40 тисяч євро, але його так і не отримала

0
1244

Український фонд замовив у польської фірми з Познані паливо, яке мало піти на потреби армії та гуманітарних організацій.

Українці отримали рахунок, оплатили, але жодної з 10 партій пального не отримали. Фонд «Український рід», як повідомляє RMF FM, уже повідомив про цю справу прокуратуру.

Йдеться про шахрайство на суму майже 40 000 євро. Українська компанія, яка діє від імені фонду, замовила 10 партій палива у компанії з Познані. Польська компанія вимагала оплати «наперед» повну суму всього замовлення, але українці сказали, що спочатку оплатять одну відправку, а потім, якщо все буде добре, оплатять решту. За договором паливо мали доставити за 5 днів, але через більше як місяць транспорт з цінним вантажем так і не доїхав до Львова.

Українці намагалися зв’язатися з польською компанією, яка їх запевнила, що транспорт прибуде, лише затримується на кілька днів. Постачальник пояснив затримку проблемами з автомобілями, а згодом і відсутністю документів, але в підсумку зв’язок обірвався. Зараз триває розслідування у цій справі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!