Головна Новини У Мінекономіки сказали, коли зникнуть черги на АЗС

У Мінекономіки сказали, коли зникнуть черги на АЗС

0
949

Незважаючи на те, що імпорт палива в Україну постійно зростає, цих обсягів поки що не вистачає для того, щоб упоратися з дефіцитом.

Про це сказала в ефірі телемарафону міністр економіки Юлія Свириденко.

“Ситуація виправляється, хоч черги є. Треба починати з того, що в країні війна і знищили нафтопереробний завод, який постачав нас дизелем та бензином”, – заявила вона.

Свириденко зазначила, що у березні в Україну ввезли 60 тисяч тонн палива, а у квітні цей показник зріс до 191 тисячі тонн. У травні імпорт зріс ще більше – до 380 тисяч. У червні цей показник може становити близько 600 тисяч тонн.

ерез вони наростити запаси на 7-8 днів в умовах війни поки що вдалося, але за прогнозами попит буде повністю задоволений, коли запаси становитимуть мінімум на 2 тижні.

“У нас зараз запаси після того, як була відпущена ціна, зростають – у критичні дні це було 2-3 доби, зараз це на 7-8 днів запасів палива і по дизелю, і бензину. Звичайно, до війни це було 15- 16 діб. Коли ми зможемо досягти хоча б такого обсягу запасів, можна буде стверджувати, що черги зникнуть. Зараз ми не можемо констатувати, що бензину та дизеля немає – є, але не достатньо”, – пояснила міністр.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.