Скасування безкоштовного розмитнення “євроблях”: у чому проблема

0
567

Скасування безкоштовного розмитнення “євроблях” може негативно позначитися на економіці країни і, зокрема, на допомозі українським бійцям волонтерами, які суттєво економлять, ввозячи автомобілі з-за кордону для військових потреб.

Про це повідомляє “Апостроф”.

Прихильники пільгового режиму ввезення автомобілів зазначають, що за час бойових дій в Україні пошкоджено та знищено величезну кількість транспортних засобів, які необхідно чимось замінити для нормальної роботи економіки.

Крім того, величезну потребу в автомобілях відчувають ЗСУ, а волонтери всіма силами допомагають вирішити це питання, завозячи машини з-за кордону.

У той же час, звільнення від мит автомобілів спричинило значні втрати для державного бюджету. За інформацією уряду, було зафіксовано випадки ввезення в Україну дорогих авто або одразу кілька одиниць, що точно не є першою необхідністю.

На думку директора Інституту соціально-економічної трансформації Іллі Несходовського, рішення про відміну оподаткування для автомобілів мало право на існування, оскільки потреба в транспорті нині в Україні справді величезна, а власне виробництво практично відсутнє.

“Однак, приймаючи таке рішення, законодавцям варто було обмежити кількість автомобілів на одну особу та їхню вартість. Щоб під прикриттям гарного рішення хтось не завозив би дорогі автомобілі за 40 тисяч євро і більше”, – заявив експерт.

Він додав, що у вівторок, 7 червня, у парламенті був зареєстрований законопроект, який пропонує залишити пільги на ввезення транспортних засобів лише для учасників бойових дій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!