У Люблінському воєводстві Польщі – черги на кордоні з Україною

0
1958

У пунктах пропуску на кордоні з Україною та Білоруссю у Люблінському воєводстві Польщі утворилися черги. Вантажівки чекають на контроль понад добу.

Про це у неділю, 5 червня, повідомила комісар Мажена Семенюк із Палати податкової адміністрації у Любліні, пише Польське радіо.

«У пункті перетину в Гребенному в черзі – 360 вантажних автомобілів – це близько 30 годин очікування. Гребінне — просто менший пункт пропуску, з нижчою пропускною здатністю… У Дорогуську — 22 години очікування, черги — 500 вантажівок. Там ремонтують автостоянку для вантажівок, і це робить деякі клопоти, ремонт триватиме приблизно до середини серпня», – сказала Мажена Семенюк.

Перед польсько-білоруським пунктом пропуску у Корощині на виїзд чекали 750 вантажівок. Час очікування – 25 годин. Це пов’язано з детальним контролем, викликаним санкціями проти Білорусі.
Рух легкових автомобілів проходить безперешкодно, лише у Дорогуську очікування триває приблизно дві години.

У черзі — переважно транспортні засоби, які ввозять транзитом у зв’язку зі скасуванням в Україні митних платежів на автомобілі, що ввозяться, йдеться у матеріалі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!