«Укравтодор» розповів, скільки часу і грошей знадобиться на відновлення доріг

На відновлення пошкоджених війною доріг Україні знадобиться 2-4 роки та 900 мільярдів гривень.

0
104

Про це в етері телемарафону повідомив перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко, якого цитує «Укрінформ».

Він зазначив, що в компанії вважають правильним залучати для відбудови заморожені кошти російської федерації. «Але ми щодня працюємо над відновленням. Вже розчищено 930 кілометрів доріг і облаштовано 40 тимчасових споруд та об’їздів», — сказав Івко.

Масштаби руйнувань

Раніше «Укравтодор» повідомляв, що за 100 днів повномасштабного російського вторгнення в Україні під час бойових дій знищили 24 тисячі кілометрів доріг та 300 мостів. У компанії кажуть, що наразі в Україні призупинили всі масштабні проєкти «Великого будівництва», але намагаються працювати над критично важливими маршрутами.

Так, на деокупованих територіях вже організували проїзд 39 тимчасовими переправами на дорогах до Києва, Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Чернігова, Харкова, Сум та Миколаєва. Зокрема, відкрили рух дорогою з Києва до Ковеля, де через війну було знищено три мости.

Завдяки тимчасовій переправі біля села Стоянка відновили рух для вантажівок дорогою Київ — Чоп, а на Дніпропетровщині 2 червня відкрили рух 30-кілометровою ділянкою траси Полтава — Київ. В «Укравтодорі» запевняють, що продовжують також звільняти дороги від військової та цивільної техніки, сміття та бруду. Пріоритетними є траси, якими проходять основні обсяги товарів та гуманітарних вантажів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!