Укравтодор розповів, як ситуація на дорогах України

0
31

Укравтодор повідомив, що за 100 днів війни Росії проти України в країні зруйновано 24 тисячі км доріг та три сотні мостів.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору у Фейсбук.

“З 24 лютого українці героїчно протистоять ворогові. Незважаючи на численні інфраструктурні руйнування, завдані РФ, ми захищаємо нашу країну та працюємо заради Перемоги. Ворог не припиняє знищувати нашу інфраструктуру, але країна продовжує жити та відновлюватися в умовах війни. Ми поставили на паузу все масштабніші проекти Великого будівництва, працюючи на критично важливих маршрутах та «дорогах життя», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на деокупованих територіях на сьогоднішній день забезпечений проїзд 39 тимчасовими переправами на дорогах до Києва, Ірпені, Бучі, Гостомелі, Чернігова, Харкова, Сум, Миколаїв.

Крім того, відкрили рух “Варшавською трасою” з Києва до Ковельа. На цій трасі у двох областях через війну було знищено три мости. Однак усі три переправи вже працюють.

“Відкрили рух для вантажівок трасою М-06 Київ-Чоп. Поруч із зруйнованим мостом у перші тижні деокупації в Стоянці збудували тимчасову переправу для легкового транспорту, але вантажівкам доводилося об’їжджати зайві кілометри. Наразі транспорт може рухатися відновленим лівим потягом мосту” , – розповіли в Укравтодорі.

Крім цього, вчора було відкрито рух готовою ділянкою траси Н-31 на Дніпропетровщині – це майже 30 км автодороги за маршрутом Полтава – Київ.

“Тепер поїздки стануть швидше, а трафік вантажного транспорту відбуватиметься поза населеними пунктами. Не зупиняється і розчищення та прибирання доріг від військової та цивільної техніки, сміття та бруду. 930 км доріг державного значення та комунальних вулиць київського передмістя – очищено. Там, де необхідно проводити аварійні ремонти, щоб поїздки були безпечними, наносять розмітку та встановлюємо знаки. Забезпечення сталого транспортного сполучення за маршрутами, через які проходять основні обсяги товарів та гуманітарних вантажів – основний пріоритет у роботі Укравтодору під час війни”, – додали в Укравтодорі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!