В Україні збільшили ліміт виплат зі страховки – що чекає на водіїв

Зростання курсу долара призвело до підвищення максимальної виплати зі страховки в Україні.

0
528

У Національному банку України змінили умови обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності для власників наземних транспортних засобів. Перша і найзначніша зміна торкнулася збільшення сум виплат за договорами обов’язкового страхування.

  • максимальна сума виплати за збитки майну тепер становить до 160 000 гривень (раніше 130 000 гривень);
  • максимальна сума виплати за шкоду життю та здоров’ю потерпілих – до 320 000 (раніше 260 000 гривень).

При цьому в НБУ пообіцяли, що вартість страхового поліса для авто не особливо зросте.

Крім звичайних виплат, збільшили і виплати за “Європротоколом” (коли двоє водіїв із полісами ОСЦПВ можуть оформити невелику ДТП без постраждалих без участі поліції). Наразі максимальна сума компенсації становить 80 000 гривень (раніше 50 000 гривень).

Також тепер вся інформація про договори “Зелена картка” буде внесена до централізованої бази даних. Завдяки цьому кроку, МТСБУ зможе відображати вичерпну інформацію щодо всіх видів укладених договорів страхування та захистити їх від можливих шахрайських дій, пов’язаних з маніпулюванням неповними даними.

Дані та низка інших змін передбачаються постановою Правління НБУ від 30 травня 2022 року № 108 та від 30 травня 2022 № 109. Зміни будуть застосовуватися до всіх договорів страхування, укладених після 1 липня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!