В Україні з’явиться державна мережа АЗС

0
1683

Українська влада поставила перед НАК “Нафтогаз України” завдання стати так званим національним оператором на ринку нафтопродуктів. Це необхідно, щоб забезпечити справедливість цін на ринку.

Про це повідомляється в інтерв’ю голови НАК Юрія Вітренко агентству ” Інтерфакс-Україна “.

“Нафтогаз має бути оператором національної мережі, щоб не було питання високої ціни. Це завдання поставив президент. Також ми можемо бути для держави ефективним інструментом співпраці з найбільшими у світі компаніями з ресурсу”, – сказав він.

Він зазначив, що коли конкуренція на ринку недосконала, то поява державного гравця дозволяє зробити його ціновим лідером та відмовитися від державного регулювання цін.

“Коли є державний гравець із суттєвою часткою ринку – 15-20-30%, тобто не 100%, але й не 1%, тоді більше довіри, що споживачі мають можливість купувати за справедливою конкурентною ціною… Якщо мережа займає 30% ринку , це вже дає реальну альтернативу людям. У свою чергу, це примушуватиме приватних операторів теж не задирати ціни”, – сказав Вітренко.

Вітренко уточнив, що “Нафтогаз” ще не отримав контролю над мережею АЗС Glusco. “Там є деякі нюанси, але сподіваюся, що держава виявить певну волю і ми матимемо контроль над АЗС”, – сказав голова правління НАК.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!