В росії будуть випускати авто класу «Євро-0» без подушок безпеки

0
406

Верхівка країни-агресора дозволила випуск спрощених моделей з нижчими нормами екології та безпеки. Документ вже підписано тамтешнім прем’єр-міністром. Він діятиме до 1 лютого 2023 року.

Як зазначається, документ дозволяє російським автозаводам випускати автомобілі будь-якого екологічного класу навіть «Євро-0». Також компанії можуть випускати автівки без антиблокувальної системи гальм (ABS), подушок безпеки та динамічної системи стабілізації (ESP).

При цьому російський уряд вирішив не прибирати з автомобілів систему екстреного реагування ЕРА-ГЛОНАСС. Втім, тепер допускається використання пристрою, що активується при натисканні. Раніше машини обов’язково мали обладнати системою з функцією автоматичного спрацьовування при аварії.

Також в рф вирішили пом’якшити вимогу до краш-тестів автомобілів. Так, обов’язковим елементом випробувань залишиться лише лобовий удар у бетонний блок без перекриття.

Російська влада надіється, що такі нововведення дозволять автовиробникам в умовах нестачі низки імпортних компонентів продовжити виробництво машин та забезпечити зайнятість персоналу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!