У CШA різкo відпoвіли нa застeрeжeння Рoсії щoдo нoвих сaнкцiй

0
455

Рaдник колишньогo віцe-президентa СШA Джo Байдeна Мaйкл Кapпентеp заявив, що рoсійськa елітa повиннa булa подyмати пeрeд тим, як вдирaтися дo Грyзії й Укpaїни.

Так Карпентер відреагував у своєму Twitter на заяву керівника одного з найбільших російських банків в Давосі.

Андрій Костін, керівник російського банку ВТБ сказав, що додаткові санкції будуть рівноцінні війні. Вибач, приятелю, але ви всі мали подумати про це перед тим, як вторгатись до Грузії та України і нападати на нашу демократію,
– наголосив американець.

Андрій Костін, голова ВТБ та близький союзник російського президента Володимира Путіна, виступаючи в Давосі заявив: “Ми – на початку нових перегонів озброєння”. “НАТО просить більше зброї і поширює озброєння в Європі і Росія відповість так само”, – сказав Костін, повідомляє Business insider.

“Хто від цього виграє? Тільки генерали і ті, хто вироблятиме зброю”, – сказав він.

ВТБ та “Сбєрбанк” – два найбільші банки Росії, якими головним чином володіє російський уряд і вони турбуються, що США можуть намагатись виключити їх з міжнародної платіжної системи Swift, йдеться в статті.

“Будь-які економічні санкції проти установ, особисто я вважаю, були б рівнозначними оголошенню війни. Я не бачу причин для посла Росії залишатись в Вашингтоні після цього або американському послу залишатись…”, – додав Костін.

Окрім того, росіянин наголосив, що відносини США та Росії лише погіршуються.

Гадаю, що це гірше, ніж ситуація часів Холодної війни, і що це дуже небезпечно. Гадаю, Америка грає з вогнем, тому що відносини йдуть від поганих до гірших, і ми за це не відповідаємо,
– підсумував він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!