У Кабміні зробили прогноз по цінам на пальне

0
47629
epa09928533 A car is refueled at a petrol station in Kharkiv, Ukraine, 05 May 2022,, as there are fuel shortages reported amid Russia's military invasion. Russian troops entered Ukraine on 24 February resulting in fighting and destruction in the country and triggering a series of severe economic sanctions on Russia by Western countries. EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Ціни на пальне, дефіцит якого зараз спостерігається в Україні, різко не зміняться, проте можливі коригування через складну логістику поставок.

Про це в ефірі телемарафону заявила перший віце-прем’єр, міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, держава не має наміру відмовлятися від регулювання цін на пальне. Свириденко додає, що важливим моментом є укладення довгострокових контрактів — не тільки приватних компаній, а й державою. Таким чином в майбутньому можна буде уникнути дефіциту на ринку, говорить віце-прем’єр.

«Будемо намагатися, щоб ресурс був доступний для всіх українців, які цього потребують», — зазначила Свириденко.

За її даними, в 2021 році Україна виробляла 18% пального, решта доставлялася з-за кордону. Після початку повномасштабної війни з росією основним джерелом поставок став Євросоюз, проте через знищення росіянами Кременчуцького НПЗ виник гострий дефіцит пального.

Зараз, за її словами, імпорт палива поступово зростає.

«Я думаю, що з тижня на тиждень ми будемо покращувати наші логістичні шляхи і вирівнювати ситуацію», — додала міністр економіки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!