В Україні повертають фіксацію перевищення швидкості на дорогах та штрафи – МВС

0
105

В умовах військового стану в Україні вирішили повернути фіксацію перевищення швидкості на дорогах. Відповідно, відновиться і система штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Водночас, кількість правопорушень, які зможе зняти камера, планують розширити. Про це в ефірі телемарафону 10 травня заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

“У нас знову постає питання безпеки на дорогах. На жаль, ДТП не перестали мати місце, тому безперечно повертається і фіксація перевищення швидкості”, – зазначив він.

Глава МВС не уточнив, чи відновлять роботу камери на дорогах усіх регіонів України, де вони є, зокрема, де продовжуються бойові дії. Але наголосив, що це необхідно, адже перевищення швидкості – одна з найчастіших причин ДТП, які трапляються в країні та призводять до загибелі та травмування багатьох людей.

За його словами, у міністерстві також працюють над розширенням списку правопорушень, які фіксуватимуться камерами на дорогах.

Йдеться про проїзд смугою громадського транспорту, а також червоний сигнал світлофора. Однак, наголосив Монастирський, це поки що лише у перспективі.

“Нині повертаємо лише фіксацію перевищення швидкості. Тому прохання до всіх – дотримуватись швидкісного режиму, який передбачено на певних ділянках. До власників авто будуть надходити штрафи за відповідне правопорушення”, – зазначив глава МВС.

Окремо Монастирський додав, що на дороги не лише Києва, а й інших міст також виїдуть поліцейські “фантоми”.

З адресами розміщення камер фотовідеофіксації на дорогах України та дозволеної на них швидкості руху можна ознайомитись за посиланням.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!