Депутати планують прибрати букву Z з автомобільних номерів в Україні

1
643

Номери для електрокарів в Україні мають особливе буквосполучення в кінці з буквою Z.

Про цю ініціативу заявив народний депутат Ігор Фріс, який перебуває у фракції Слуга Народу. Днями депутат побачив темно-зелені номери на електрокарі, який наприкінці мав напис ZA. Після цього нардеп попросив юриста, щоб підготував звернення до МВС, де вимагають прибрати символи Z та V з українських номерів.

Зазначимо, що ці номери вперше з’явилися ще в 2020 році і були відмінністю електрокарів. Така диференціація дозволила б користуватися водіям електрокарів відповідними пільгами: безкоштовною стоянкою на місцях зарядки електромобілів, в’їздом до екологічно чистих районів, рухом смугами громадського транспорту тощо.

Сьогодні, після вторгнення Росії в Україну літери Z та V, які окупанти малювали на своїй техніці, вже стали символами фашизму, після чого ці символи повсюдно забороняють як в Україні, так і Європі.

У МВС дуже швидко відгукнулися на цю ініціативу і починаючи з сьогоднішнього дня (9 травня 2022 року), під час реєстрації електрокара можна буде обрати номер із буквою “Y”, яка в кирилиці читається як “Україна”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!