Яким паливом заборонено заправляти автомобіль

0
4987

Під час війни з російськими окупантами в Україні побільшало неякісного бензину, що призвело до деяких автомобілів до серйозних проблем із двигуном. Але проблеми бувають не лише через погане паливо. Сьогодні ми розповімо, яким паливом не можна заправляти автомобіль.

Зокрема, не можна заправляти дизельним паливом автомобіль із бензиновим двигуном. І навпаки, не можна заправляти дизельні машини бензином.

Втім, від випадків ніхто не застрахований. Іноді оператор АЗС може щось переплутати чи водій.

Якщо в бак потрапило неправильне паливо, двигун краще не запускати, так як воно почне циркулювати по системі, завдаючи шкоди. Бензин у дизельному автомобілі діятиме як розчинник, ушкоджуючи паливну систему.

Дизель у бензиновому автомобілі завдасть не меншої шкоди. Мотор може не запуститись (електроніка вимкне запалювання, паливні форсунки заб’ються і мотор заглухне). Прийде осушувати всю систему, промити паливний тракт.

Потрібно відзначити, що старі автомобілі з двигуном з карбюратором можуть рухатися на швидкості до 70 км/годину, якщо в бак потрапила невелика кількість дизельного палива. Щоправда, це може призвести до серйозних проблем із силовим агрегатом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!