Вживані Tesla в США стали дорожче за нові

0
1604

У США помітно зросли ціни на електромобілі Tesla з пробігом, пише Electrek. Видання вивчило пропозиції з продажу, опубліковані на сайті самої компанії, і виявило, що ряд машин у вживаному стані коштують більше, ніж аналогічні моделі, але нові.

Наприклад, електрокросовер Tesla Model Y з пробігом майже 50 тисяч кілометрів, випущений два роки тому, продається зараз на тисячу доларів дорожче, ніж новий в такій самій комплектації. А однорічна двомоторна Model Y, що проїхала майже 25 тисяч кілометрів, оцінена у 80 300 доларів, тоді як найвища базова ціна на новий кросовер становить 68 тисяч доларів.

За підрахунками видання, електромобілі продаються приблизно на 6–10 тисяч доларів дорожче, ніж коштували власникам два-три роки тому, з урахуванням регулярного підвищення цін на нові Tesla. Таким чином, їхні власники не лише відшкодовують собі витрати на покупку, а й заробляють на цьому.

Таке цінове співвідношення видання пов’язує із кількома чинниками. По-перше, сильний вплив на вторинний ринок вплинув на дефіцит мікроелектроніки, наслідком якого стало скорочення пропозиції нових автомобілів.

По-друге, марці Tesla належить близько 75% ринку нових електромобілів у США. І нарешті, електромобілів із пробігом у США продається набагато менше, ніж автомобілів із ДВЗ. Відповідно, потенційний покупець електромобіля опиняється перед вибором: заощадити, але чекати на доставку від півроку до 9 місяців або отримати автомобіль зараз, однак серйозно переплатити.

За деякими підрахунками, ціни на нові Tesla за останні три роки зросли на третину. Голова компанії Ілон Маск нещодавно пояснив це необхідністю наперед компенсувати майбутнє збільшення вартості компонентів та логістики.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!