Компанія Tesla заздалегідь підвищує ціни

0
134

Результати Tesla Inc перевершили очікування Уолл-стріт у середу, оскільки більш високі ціни допомогли убезпечити виробника електромобілів від хаосу в ланцюжку постачання та зростання витрат.

Результати також мають призвести до нових виплат у розмірі 23 мільярдів доларів генеральному директору Ілону Маску, який уже є найбагатшою людиною у світі. Tesla стала винятком після спалаху пандемії, повідомивши про рекордні поставки та доходи за кілька кварталів, коли конкуренти, що борються з проблемами у глобальному ланцюжку поставок, зупинили виробництво. Акції Tesla зросли на 5% після закриття чергових торгів.

На телефонній конференції з інвесторами Маск сказав, що Tesla має розумні шанси досягти 60-відсоткового зростання поставок автомобілів цього року, і він, як і раніше, впевнений у тому, що протягом декількох років спостерігатиметься 50-відсоткове річне зростання поставок.

Tesla підняла ціни в Китаї, США та інших країнах після того, як Маск заявив у березні, що американський виробник електромобілів зіштовхнувся із значним інфляційним тиском щодо сировини та логістики на тлі кризи в Україні.

Підвищення цін має покрити вищі витрати протягом наступних шести-дванадцяти місяців.

“Зростання цін значно перевищує інфляцію витрат”, – сказав Крейг Ірвін з Roth Capital.

За даними IBES від Refinitiv, найдорожчий автовиробник у світі заявив, що виручка склала 18,8 млрд доларів у першому кварталі, що закінчився 31 березня, порівняно з оцінками в 17,8 млрд доларів. Це на 81% більше, ніж рік тому.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!