Ціна автогазу досягла рівня цін на бензин

0
1758

Доцільність заправляти автомобіль газом тепер зводитиметься практично до нуля.

В українських водіїв автогаз завжди був у пошані через його дешевизну та практичність. Тепер такий вид палива як автогаз швидше за все залишиться в минулому. 

Як повідомляє видання Encorr , на сьогоднішніх торгах АТ “Укргазвидобування” продавало газ за ціною 57 000 грн/т, що є історичним рекордом.

Якщо враховувати таку ціну газу в оптових закупівлях, то у роздробі ціна на літр газу має становити близько 34 грн/л. На сьогоднішній день це навіть більше, ніж середня ціна бензину А-95 (33,96 грн/л на 14 квітня). , Оскільки альтернативи у вигляді бензину просто немає.

Сьогодні багато експертів українського паливного ринку говорять про те, що для насичення ринку в найкоротші терміни необхідно скасувати держрегулювання, але в такому разі, спочатку буде дуже різкою стрибок цін.

“Дрібні та середні регіональні мережі змушені зупинятися, що призводить до швидкого спустошення станцій національних операторів, які теж не мають запасів пального та змушені вводити додаткові обмеження. Звичайним зараз є явище, коли за кеш пального немає, тільки для “силовиків”, муніципалітету, корпоративних клієнтів (останнім також почали вводити ліміти)”, – зазначає Сергій Куюн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!