В Україні можуть закритися сотні автомобільних заправок

0
1986

Ситуація, що склалася через війну, на паливному ринку України може спровокувати закриття дрібних автозаправних станцій (АЗС). Директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн назвав у коментарі UBR низку причин, через які невеликі учасники ринку можуть згорнути свою діяльність, передають «Вісті Наддніпрянщини».

По-перше, зазначив він, на європейському ринку – високі закупівельні ціни через дефіцит нафтопродуктів.

По-друге, ускладнилася логістика, особливо для компаній із центральних, східних та південних регіонів України. За його словами, «витратна частина балансує на межі збитків». Тому чимало компаній вагаються, наскільки доцільно займатися автозаправним бізнесом.

Експерт припустив, що із такої тенденції в індустрії можуть залишитися лише великі учасники ринку, які не зможуть задовольнити попит для всіх споживачів. Крім того, великі мережі АЗС здебільшого присутні в обласних центрах та на основних автошляхах.

Тому на «периферійних територіях», де було представлено дрібні регіональні компанії, може виникнути дефіцит палива. Саме ця категорія, наголосив директор «Консалтингової групи А-95», забезпечує потреби аграріїв та інших представників промислового сектору.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!