Зеленський підписав закон про нульове розмитнення: чого чекати водіям

Завдяки скасування частини податків автомобілісти зможуть заощадити по кілька тисяч доларів.

0
237

Нещодавно у Верховній Раді ухвалили закон, який дозволяє ввозити машини на територію України без сплати цілої низки податків та зборів. Тепер же закон підписав президент і вже найближчим часом на український авторинок чекають серйозні зміни.

Закон почне діяти вже найближчим часом після того, як його опублікують в Урядовому Кур’єрі. Зазначимо, що закон №7190П передбачає скасування акцизу та ПДВ на всі товари з-за кордону, куди входять і автомобілі. 

Цей закон дозволяє ввозити в Україну автомобілі для особистого користування як нові, так і вживані і не сплачувати при цьому податки до скарбниці. Водночас певні витрати залишаються, а саме:

  1. сертифікація;
  2. платіж до Пенсійного фонду;
  3. оплата номерного знака та реєстрації авто.

Пільги при розмитненні поширюються на такі автомобілі:

  • автомобілі легкові;
  • кузова к ним;
  • причепи та напівпричепи;
  • мотоцикли;
  • транспортні засоби призначені для перевезення 10 осіб та більше;
  • транспортні засоби для перевезення вантажів

При цьому є певні обмеження при ввезенні авто, а саме екологічний стандарт “Євро-2” для легковиків та “Євро-5” для автобусів та вантажівок. Після скасування військового стану податки знову повернуть, але доплачувати за машини, які ввезли під час пільгового періоду, вже не буде потрібно. 

Нижче можна подивитися розрахунок від компанії Autoria, який наочно показує, наскільки подешевшають деякі авто, якщо за їх розмитнення не потрібно буде платити.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!