Ford відкликає три гібриди через серйозну проблему з батареєю

З серйозною проблемою зіштовхнулися лише два Ford Escape Hybrid і один Lincoln Corsair Hybrid.

0
124

Коли справа доходить до відгуків, Ford Motor Company не щастить. Нещодавно американському бренду довелося відкликати близько 281 000 моделей F-150, Navigator і Expedition через головний гальмівний циліндр, який може протікати «з контуру переднього колеса в підсилювач гальм». Очевидно, що з ослабленою гальмівною функцією передніх коліс ризик аварії набагато вищий.

Але схоже, що для автовиробника з Дірборна це ще не все. Тепер підлягає відгуку Ford Escape Hybrid, але, що цікаво, він торкнувся лише двох машин. NHTSA зазначає, що частиною цього невеликого відгуку є один Lincoln Corsair Hybrid. Як не дивно, але причина все ж таки дуже серйозна. Згідно зі звітом, високовольтна акумуляторна система гібриду може вийти з ладу, що призведе до раптової втрати потужності.

Хоча це може здатися не таким серйозним, це може стати катастрофою, якщо автомобіль втратить потужність приводу посеред перехрестя або під час підйому по крутому схилу. Небезпека очевидна. Згідно з даними NHTSA, втрата потужності може статися, коли «перегрів клеми шини може створити з’єднання з високим опором, внаслідок чого напруга на шині високої напруги акумуляторної батареї впаде нижче за робочий поріг».

При виявленні цієї проблеми модуль управління гібридною трансмісією автомобіля активує діагностичний код, повідомляючи силової установки про зупинку. На щастя, якщо ця помилка виникає, водії все ще можуть користуватися гальмами та підсилювачем керма. Причиною відкликання став неправильно встановлений майданчик шини високої напруги: перед приваркою шини контактний майданчик вже був зміщений, що зменшило площу контакту між клемою осередку і шиною, а зменшена площа контакту викликає «підвищений опір, що веде до перегріву».

Як уже згадувалося, у сервісній кампанії бере участь лише три автомобілі: один Lincoln Corsair Hybrid, виготовлений 10 січня 2022 року, та пара Ford Escape Hybrid, вироблені в період з 5 серпня 2021 року до 10 січня 2022 року. Власники вказаних моделей повинні надати свої автомобілі відповідним дилерам для заміни акумулятора. Звичайно, всі роботи будуть зроблені безкоштовно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!