Водіям назвали часті проблеми, якщо потрібно самостійно «перевзути» автомобіль

0
135

Значна частина водіїв самостійно змінюють зимові колеса на літні. Тому пропонуємо ознайомитися з найпоширенішими помилками цього процесу.

Використання гайкового ключа та домкрата з набору інструментів

У багажниках багатьох автомобілів можна зустріти заводський комплект для заміни коліс, що складається із простого ключа та невеликого домкрата. У багатьох випадках ці інструменти не можуть похвалитися своєю міцністю, тому рекомендуємо придбати надійніші.

Встановлення домкрата у неправильній точці

Більшість автомобілів мають чотири правильно укріплені точки на порозі або поблизу них під які можна розмістити домкрат. Часто досить помилитись на сантиметр-два, щоб при спробі підняти машину нога домкрата вдарилася об м’який тонкий лист металу та серйозно пошкодила кузов. Розташування потрібних точок можна знайти в посібнику з експлуатації автомобіля.

Послаблення або затягування болтів при піднятому автомобілі

Спроба відкрутити болти на піднятому автомобілі може закінчитись тим, що він впаде з домкрата і пошкодить кузов. Тому болти чи гайки слабшаємо ще землі.

Проблеми з відкручуванням болтів

Це проблема, яка найчастіше виникає, коли для відкручування болтів, які були міцно закручені в майстерні, використовуються аматорські ключі. Вирішити проблему зазвичай можна за допомогою потужного ударного гайковерта.

Використання неправильних гайок або болтів

Багато автомобілів потрібні різні типи болтів або гайок для затягування різних типів дисків. Алюмінієві диски мають товстіші стінки, тому в них використовуються довші болти або гайки. Використання більш довгих болтів для сталевих дисків часто призводить до пошкодження маточини. Але дуже короткі гвинти можуть призвести до того, що колеса будуть закріплені недостатньо міцно.

Установка коліс не відповідає напрямку обертання шин

Часто шини мають спрямований протектор – при їх встановленні слід звернути на це увагу. Правильне напрям можна прочитати зі стрілки на боковині шини, поруч зі словом Rotation. Неправильно встановлена ​​шина не лише погано прилипає до дороги, а й швидко зношується. У разі асиметричних шин важливо, щоб після встановлення колеса на автомобіль було видно слово Outside на боковині шини.

Неправильний тиск у шинах

Тиск у колесах, що пролежали в гаражі півроку, може бути надто низьким. Тому його потрібно обов’язково перевірити перед поїздкою.

Установка коліс, які не придатні для використання

Перед установкою коліс слід уважно перевірити їх на наявність проколів, порізів, заміряти залишкову висоту протектора. Приблизний термін експлуатації шин 5-6 років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!