Головна Новини Водіїв попередили про відповідальність за фільмування військових

Водіїв попередили про відповідальність за фільмування військових

0
163

В Україні запровадили кримінальну відповідальність за зйомку сил ЗСУ. Водіїв це теж може торкнутися, адже дехто з кермувальників ігнорує заборону використання відеореєстраторів.

Як відомо, 24 березня 2022 року Верховна Рада проголосувала за введення у країні кримінальної відповідальності за зйомку Збройних сил України. Відповідні виправлення будуть внесені до статті 114 Кримінального кодексу України. Згідно з документом, за публікацію світлин відповідного характеру можна отримати від 3 до 12 років позбавлення волі, повідомляє MMR.

Також передбачено відповідальність за поширення інформації про переміщення військової допомоги в Україні (якщо вона раніше не розповсюджувалася Генштабом ЗСУ) – від 3 до 5 років позбавлення волі. За опубліковані дані про розміщення і рух наших військ можна потрапити за ґрати на 5-8 років. Якщо інформацію щодо попередньої змови або з метою наживи поширила група осіб (ворожій державі або незаконним збройним формуванням), то суд може призначити покарання від 8 до 12 років позбавлення волі.

Раніше в МВС попередили водіїв про покарання за використання відеореєстраторів: у порушників вилучатимуть відеореєстратори, а транспортні засоби можуть відправляти на штрафмайданчик.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.