Сотні активістів продовжують блокувати фури з РФ на кордоні з Польщею

0
1361

На пункті пропуску Козловичі-Кукурики, що на кордоні Польщі та Білорусі, активісти поновили блокаду фур, які повертаються з Європи до Білорусі та Росії. Про це повідомляють на своїх сторінках учасники акції, зокрема співорганізатор Женя Клімакін, активістка Наталка Панченко, пише “Європейська правда”.

Якщо минулими вихідними активістів було до двох десятків, тепер – від сотні до кількасот осіб.

За словами Клімакіна, на 11 годину ранку черга з фур розтяглася вже на 22 кілометри.

Нагадаємо, попередня акція, минулими вихідними, тривала майже три доби, але врешті поліція відтіснила активістів.  З 16 березня ініціативна група анонсувала нову акцію на 19-20 березня та організувала автобуси з Варшави для охочих взяти участь.

Вимоги активістів – припинити торгівлю між країнами Євросоюзу та Росією.

“Кожен товар, кожен євро, що підживлює російську економіку – вбиває українців. Ми можемо зупинити це! Закликаємо приєднатися до протесту усіх поляків, лідерів думок та неурядові організації”, – зазначають на офіційній сторінці події у Facebook.

Співорганізаторами вказані півдесятка громадських організацій та об’єднань, у тому числі “Євромайдан-Варшава”, “Український світ”, “Українці в Польщі”, “Загальнопольський страйк жінок”, Фундація “Відкритий діалог”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!