Новини

Масова евакуація на автомобілі – чого не варто робити на дорозі

Share
В умовах, коли багато водіїв масово виїжджають на західну Україну і в Європу, на дорогах може бути справжнісінький колапс.

Ще в перші дні кілька тисяч українців змушені були залишити свої будинки і вирушити на авто в безпечніші регіони. Водночас, навіть дороги, що знаходяться далеко від бойових дій, виявилися відносно небезпечними для водіїв.

Перші кілька годин показали, що головними проблемами українських доріг в умовах евакуації є величезна кількість автомобілів, напружена обстановка та наявність на дорогах недосвідчених водіїв. Найзайнятішими дорогами у перші три дні масової евакуації були дороги Е40 Київ – Чоп, М07 Київ – Ковель (“Варшавка”) та Е50 – Н01 “Дніпро – Стрий”, передає Авто 24 .

До чого потрібно готуватися на дорогах під час масової евакуації

Враховуючи, що в стані постійної пробки водії змушені були стояти не годину і не дві, людина за кермом дуже швидко втомлювалась і збільшувався ризик виникнення аварійних ситуацій. Щоб цього уникнути, водіям варто змінюватись через кожні 2-3 години. Також серед основних небезпек можна виділити порушників, які їхали узбіччям і навіть зустрічкою, бо розуміли, що їм за це нічого не буде. Подібна поведінка на дорозі була однією з головних причин ДТП у перші дні.

Ще однією причиною виникнення багатокілометрових пробок, були водії-початківці, які до цього дуже рідко виїжджали на авто або ж тільки недавно отримали права. У величезних заторах вони глухли, лякалися і створювали, хоч і незначні, але ДТП, що сповільнювало рух ще сильнішим. В даному випадку досвідчені водії повинні були ставитися до колег початківців, як мінімум, з розумінням.

Також проблемою стали водії на старих автомобілях, які ледве-ледь доживали останні тисячі кілометрів свого ресурсу. На трасі такі авто глухли, закипали, у них відмовляло зчеплення та гальмівні колодки. У випадку, якщо ви помітили таке авто на дорозі, варто хоча б прибрати автомобіль з дороги, щоб звільнити проїзд для інших водіїв.

Нічліг

На жаль, далеко не всім вдалося дістатися пункту призначення у світлий час доби. Так, багато водіїв змушені були зупинятися на ночівлю, але низка міст на основних напрямках евакуації закрила в’їзди та виїзди. У такій ситуації водієві потрібен був помічник, який їхав на передньому пасажирському сидінні та міг моніторити місцеві паблики у соцмережах, щоб дізнатися про обстановку в населеному пункті та дізнатися, чи можна тут переночувати.

За підсумками, можна зробити висновок, що в будь-якій ситуації на дорозі потрібно зберігати холодний розум і не піддаватися паніці, особливо в умовах, коли на дорозі спостерігається масове скупчення транспортних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024

Один з найбільш непривабливих автомобілів у світі повернеться як конкурент Renault Duster

На початку квітня цього року в Мережу випливли плани концерну Stellantis, що володіє брендом Fiat,…

17.05.2024