Масова евакуація на автомобілі – чого не варто робити на дорозі

0
422
В умовах, коли багато водіїв масово виїжджають на західну Україну і в Європу, на дорогах може бути справжнісінький колапс.

Ще в перші дні кілька тисяч українців змушені були залишити свої будинки і вирушити на авто в безпечніші регіони. Водночас, навіть дороги, що знаходяться далеко від бойових дій, виявилися відносно небезпечними для водіїв.

Перші кілька годин показали, що головними проблемами українських доріг в умовах евакуації є величезна кількість автомобілів, напружена обстановка та наявність на дорогах недосвідчених водіїв. Найзайнятішими дорогами у перші три дні масової евакуації були дороги Е40 Київ – Чоп, М07 Київ – Ковель (“Варшавка”) та Е50 – Н01 “Дніпро – Стрий”, передає Авто 24 .

До чого потрібно готуватися на дорогах під час масової евакуації

Враховуючи, що в стані постійної пробки водії змушені були стояти не годину і не дві, людина за кермом дуже швидко втомлювалась і збільшувався ризик виникнення аварійних ситуацій. Щоб цього уникнути, водіям варто змінюватись через кожні 2-3 години. Також серед основних небезпек можна виділити порушників, які їхали узбіччям і навіть зустрічкою, бо розуміли, що їм за це нічого не буде. Подібна поведінка на дорозі була однією з головних причин ДТП у перші дні.

Ще однією причиною виникнення багатокілометрових пробок, були водії-початківці, які до цього дуже рідко виїжджали на авто або ж тільки недавно отримали права. У величезних заторах вони глухли, лякалися і створювали, хоч і незначні, але ДТП, що сповільнювало рух ще сильнішим. В даному випадку досвідчені водії повинні були ставитися до колег початківців, як мінімум, з розумінням.

Також проблемою стали водії на старих автомобілях, які ледве-ледь доживали останні тисячі кілометрів свого ресурсу. На трасі такі авто глухли, закипали, у них відмовляло зчеплення та гальмівні колодки. У випадку, якщо ви помітили таке авто на дорозі, варто хоча б прибрати автомобіль з дороги, щоб звільнити проїзд для інших водіїв.

Нічліг

На жаль, далеко не всім вдалося дістатися пункту призначення у світлий час доби. Так, багато водіїв змушені були зупинятися на ночівлю, але низка міст на основних напрямках евакуації закрила в’їзди та виїзди. У такій ситуації водієві потрібен був помічник, який їхав на передньому пасажирському сидінні та міг моніторити місцеві паблики у соцмережах, щоб дізнатися про обстановку в населеному пункті та дізнатися, чи можна тут переночувати.

За підсумками, можна зробити висновок, що в будь-якій ситуації на дорозі потрібно зберігати холодний розум і не піддаватися паніці, особливо в умовах, коли на дорозі спостерігається масове скупчення транспортних засобів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!