Надзвичайне становище в Україні: що зміниться для водіїв

0
310

На дорогах можуть посилитися перевірки з боку поліції та силовиків. Особливо гостро це відчуватимуть мешканці прикордонних районів.

Сьогодні вдень 23 лютого РНБО прийняла рішення про введення в Україні надзвичайного стану. Враховуючи цей факт, автомобілісти повинні бути готові до змін, які чекають на дорозі.

Деякі обмеження поширюватимуться лише на прикордонні райони з РФ та Білоруссю, а деякі поширюватимуться на всю територію України. У Верховній Раді мають проголосувати рішення щодо запровадження надзвичайного стану протягом 48 годин, передає Авто24 . 

Відповідно до закону України “Про правовий режим надзвичайного стану” запроваджуються такі обмеження:

  • обмеження свободи пересування на території, де вводиться НП, а також особливий режим в’їзду та виїзду на територію;
  • можливість огляду та обмеження руху транспортних засобів;
  • посилення охорони об’єктів критичної інфраструктури та посилений контроль за громадським порядком;
  • заборона на проведення страйків, мітингів та масових заходів;
  • можливість примусового відчуження та вилучення майна у юридичних та фізичних осіб.

Крім цього, закон передбачає запровадження додаткових обмежувальних заходів як комендантську годину на території областей та міст. Крім цього, можуть ввести заборону на використання зброї, а також дозволити особистий огляд та огляд речей та транспортних засобів.

Надзвичайний стан вводиться на 30 днів, але після закінчення цього терміну його можуть продовжити. Усі рішення щодо запровадження додаткових обмежень прийматимуться в оперативному штабі міст та областей, а інформація має бути оприлюднена на офіційних ресурсах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!