В Україні на продаж виставили авто злісних порушників правил дорожнього руху

0
922
Якщо сума штрафів на автомобілі перевищить певний поріг, машину можуть пустити з молотка.

Днями Державна виконавча служба вперше виставила на торги автомобілі злісних порушників правил дорожнього руху, які не сплатили за кілька сотень штрафів. Як правило, власники конфіскованих авто “викуповують” їх, оплачуючи всі борги, але в даному випадку власники вирішили, що воно того не варте.

Автомобілі продають на майданчику OpenMarket – СЕТАМ. Про перший прецедент продажу автомобілів з молотка розповів заступник міністра юстиції України з питань виконавчої сдужби Андрій Гайченко.

Відомо, що представники виконавчої служби нещодавно вилучили автомобілі у власників, які не сплатили штрафів за порушення правил дорожнього руху. Йдеться про штрафи за водіння у стані сп’яніння та водіння без прав. Власник Mitsubishi Lancer має на своєму рахунку 36 ухвал на загальну суму 82 тис грн, а оцінна вартість його автомобіля становить 114 тис грн.

Власник Chevrolet Kalos має заборгованість 97,4 тис грн (всього 9 постанов). Ринкова вартість цього автомобіля становить 103 тисячі гривень. Після продажу автомобілів гроші підуть на погашення заборгованості щодо сплати штрафів на користь держави.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!