Головна Новини Водіїв попередили про загрозу дефіциту пального

Водіїв попередили про загрозу дефіциту пального

0
24742

Голландська консалтингова компанія Insights Global повідомляє, що постачання дизельного палива на світовий ринок істотно скоротилися і продовжують знижуватися. Експерти зазначають, що вже спостерігається дефіцит дизеля, який тільки збільшуватиметься.

Наголошується, що за останній тиждень запаси дизеля в Європі скоротилися на 2,5%, пише newsyou.info . В Азії ситуація також погіршується. У 2022 році Китай обмежив імпорт нафтопродуктів, що спровокувало зростання вартості дизеля.

Такі види палива, як дизель, не виробляють із легкої сланцевої нафти. Тому США вже запровадили санкції проти компаній, які видобувають важку нафту у Венесуелі та Ірані. При цьому США купують дизель у Росії. Закупівлі виробляються у неймовірно великих кількостях.

Найімовірніше, Росія також буде змушена обмежити постачання дизеля на світовий ринок. Якщо це станеться, то вартість ДП зросте у кілька разів.

Як відомо, вітчизняний ринок нафтопродуктів безпосередньо залежить від ситуації на світовому ринку. Тому якщо виникне дефіцит та зростання вартості дизеля на світовому ринку, український ринок дизеля реагуватиме аналогічно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.