Розмитнення авто в “ЛДНР”: скільки коштує поставити “русобляху” на облік

0
209

Одним із найпопулярніших та бюджетних способів придбання авто є покупка його з-за кордону. За бажання пригнати автомобіль у “ЛДНР” з Європи чи Росії, необхідно буде пройти процедуру розмитнення.

Про те, як це відбувається в самопроголошених республіках, повідомляє Realist.online.

Купивши автомобіль у Росії та пригнавши на малу батьківщину, автовласник стикається з процедурою розмитнення авто, яка може виявитися зовсім недешевою. Так, за неї доведеться віддати близько $3000, а у разі тимчасового ввезення – ще $2400.

Потім автомобіль необхідно поставити на облік у “республіці” та подати документи:

  • оригінал та нотаріально засвідчену копію довіреності на право управління (розпорядження) ввезеним транспортним засобом;
  • оригінали та копії СТС та ПТС;
  • митна декларація;
  • експертиза;
  • квитанція про сплату послуг;
  • особисті документи.

Всі довіреності ретельно перевіряють по базах, і спіймана на “лівій” довіреності людина може отримати серйозні неприємності.

На тимчасовий облік машину слід поставити терміном до 10 днів з дня перетину кордону, інакше буде штраф.

Якщо протягом року автовласник порушив правила тимчасового ввезення і не залишав межі “ЛНР”, на нього чекає штраф до $500.

В основному, з Росії ввозять автомобілі наступних марок: “УАЗ Патріот”, “Лада”, “Hyundai Chevrolet”, “KIA” і т.зв. “китайців”. Найчастіше, це добротні авто, з відносно невеликим пробігом, “бюджетні” машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!