Новий законопроект Кабміну загрожує багатьом водіям тюрмою і погіршить ситуацію на дорогах

0
1787

Кабінет Міністрів України направив до Верховної Ради для розгляду новий законопроект №7486, який передбачає прирівняти людей на інвалідних візках до учасників дорожнього руху. Якщо цей закон буде проголосований, то люди на інвалідних візках матимуть право пересуватися по правій стороні проїжджої частини. Крім цього, вони також матимуть право пересуватися по велосипедних доріжках і тротуарах зі швидкістю пішохода, – передає Автотема.

Відповідно, таким учасникам руху необхідно буде одночасно дотримуватися правил для пішоходів, велосипедистів та автомобілістів. На візках в обов’язковому порядку повинні бути встановлені катафоти і зовнішні освітлювальні прилади, які необхідно включати під час руху по проїжджій частині в темну пору доби. Технічний стан інвалідного візка повинно відповідати всім вимогам. А ось перевозити на візках пасажирів або будь-які вантажі, які можуть створювати перешкоди, таким учасникам руху забороняється.

Деякі експерти вважають, що прийняття даного закону додасть на українських дорогах кількість потенційних жертв ДТП, а у водіїв автомобілів з’являться додаткові ризики сісти в тюрму за наїзд на людину в інвалідному кріслі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!