Компанія BMW зніме з виробництва свій перший масовий електрокар

Час читання: < 1 хв.
0

Марка BMW зніме з виробництва свій перший масовий електромобіль: хетчбек i3 піде в історію в липні поточного року, а не в 2024, як передбачалося спочатку. Про це пише видання Cars із посиланням на свої джерела.

Іншими словами, через кілька місяців модель i3 піде з каталогів компанії BMW . Причиною цього рішення є те, що BMW i3 застарів морально і, крім того, має дуже високу собівартість через складну конструкцію (наприклад, несучою структурою в нього є зроблений за космічними технологіями вуглепластиковий монокок).

Прямої заміни моделі i3 не планується, місце автомобіля на ринку мають зайняти вже серійний Mini Cooper SE , а також перспективний кросовер BMW iX1 . Нагадаємо, що BMW i3 випускають з 2013 року, модель оснащується електродвигуном потужністю 170 к. або 184 к.с. (версія i3s ).

Реклама

Для обох модифікацій можна замовити 2-циліндровий бензиновий мотор об’ємом 650 см³ і потужністю 38 к.с., який працює в режимі генератора, що заряджає тягову батарею, і перетворює модель i3 на послідовний гібрид. Бензобак вміщує 9 літрів палива – цього вистачає, щоб подовжити запас ходу на 150 км. У нашій країні модель офіційно не пропонують.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!