Українські водії можуть отримати новий вид штрафу: 340 гривень за перше порушення

0
125

Влада нашої країни готує чергове покарання у вигляді штрафу автомобілістам. Йдеться про порушення, пов’язане з експлуатацією транспортного засобу в холодну пору року.

Пропонується штрафувати водіїв, що пересуваються автомобілем на літній гумі взимку. Відповідний законопроект уже розроблено в МВС, і незабаром він має потрапити до ЗСУ для подальшого його опрацювання.

Що пропонують у МВС

Пропонується штрафувати водіїв, які використовують на своєму автомобілі літні шини у певну пору року. Тобто, якщо водій у період з 1 жовтня та по 31 березня був зупинений поліцейськими та його автомобіль був «обутий» у літні шини, то за це правопорушення мають виписати штраф.

Сума штрафу пропонується у розмірі 340 гривень, проте при рецидиві сума може бути суттєво збільшена.

Водночас, на думку поліції, до правил дорожнього руху необхідно внести відповідні норми, за якими можна чітко визначати призначення автомобільних шин: літні, зимові та всесезонні.

Маркування шин

Так, зимова шина повинна мати маркування: “DP”, “MS”, “MS”, “M+S” та “M&S”. Таким чином, шини з таким позначенням можуть використовуватись у зимовий період.

Літня «гума» не має на собі будь-яких позначень і, відповідно, може використовуватись у літній час.

Що стосується всесезонної шини, то на її боці має бути маркування – “All Seasons”. Такі покришки можуть використовуватись незалежно від пори року.

Також поліція України зазначає, що це нововведення зробить пересування транспорту на дорогах безпечнішим, а водії стануть відповідальнішими за вибором шин для свого транспортного засобу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!