Стало відомо, що українцям доведеться викласти за проходження техогляду ТЗ

2
1524

Вже цього року в Україну повернеться обов’язковий техогляд всього автотранспорту, який пересувається дорогами загального користування. Нововведення торкнуться як легкових автомобілів, так і вантажівок, мотоциклів, причепів та мопедів, розповідають “Факти”.

Передбачається, що повернення обов’язкового техогляду транспортних засобів призведе до зниження смертельних випадків у межах держави. Крім того, в результаті підвищиться загальний стан машин, що також вплине на стан навколишнього середовища.

Крім того, повернення техогляду є однією з умов для євроінтеграції України – транспортні засоби мають відповідати нормам ЄС не лише в технічному плані, а й в екологічному. Нині середня вартість обов’язкового техогляду становить 1 000 гривень, однак існує ймовірність, що ця цифра стане вищою.

За прострочене проходження огляду на власника транспортного засобу накладуть штраф у сумі 3400 гривень, хоча раніше за це порушення потрібно було викласти 340 гривень. У разі повторного порушення правил проходження техогляду в Україні протягом року сума штрафу збільшиться вже до солідних 17 тисяч гривень.

Раніше ми писали, що українці, які потребують, зможуть розраховувати на видачу американського аналога чеків на продукти “food stamp”, тобто незвичайних “продуктових талонів”, якщо в 2022-му році, в Україні, буде фіксуватися занадто великий індекс інфляції.

Передбачається, що держава може почати виплачувати адресну допомогу, подібну до “компенсації за вакцинацію” через державний додаток “Дія”. Тобто видавати не “живими грошима”, а лише коштами, які можна буде витратити виключно на закупівлю певного обсягу чітко вказаних продуктів харчування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!