Renault можуть засудити за несправні двигуни

0
958

El Journal du Dimanche у своєму номері від 9 січня опублікував інформацію, що адвокат Крістоф Легвак має намір подати позов проти автовиробника Renault до французького суду найближчим часом.

Судовий позов може бути за численними скаргами французьких автомобілістів, які стали жертвами передбачуваних дефектів надійності 1,2-літрового бензинового двигуна TCe, який також використовується в Dacia, Nissan і Mercedes-Benz. Цей бензиновий двигун, встановлений приблизно на 400 000 автомобілів у період з жовтня 2012 р. по червень 2016 р., може надавати руху близько 100 000 автомобілів у Франції, зокрема такі моделі, як Clio 4, Mégane 3, Captur, Kadjar та Kangoo 2, а також Renault Duster, Dokker та Lodgy від Dacia, Juke та Qashqai 2 від Nissan (з позначенням двигуна «DIG-T»), а також у Mercedes-Benz Citan.

З 400 000 моделей, оснащених цим агрегатом, приблизно 107 000 матимуть дефект. Таку оцінку давав L’Argus у 2019 році. Його основним дефектом є надмірна витрата олії, яка може призвести до того, що двигун може вийти з ладу.

У цих проблемах з надійністю немає нічого нового, кілька клієнтів вже попросили Renault взяти на себе ремонт, але, за словами Крістофа Легвака, також постраждали різні виробники, хоч і безуспішно.

“Якщо суди погодяться з нашою вимогою і визнають групу винною у скоєнні кримінального злочину, наші клієнти можуть отримати компенсацію, що перевищує покупну ціну їхнього автомобіля, а також компенсувати різні інші збитки”, – сказав він.

Зі свого боку, група Renault вважає, що вона взяла на себе відповідальність за «90% клієнтів Renault та Nissan, у яких виникли проблеми із цим двигуном».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!