Новини

В Норвегії визначили найкращі електромобілі 2021 року

Share

Ми хочемо познайомити вас з найкращими електромобілями, які вийшли на ринок у 2021 році, на думку NAF (Норвезької автомобільної асоціації) та їхнього журналу «Motor»

Вони зробили такий ренкінг з 25 електромобілів, але для стислості підсумуємо з  найкращих десяти.

У таблиці час заряджання дано за результатами реальних тестів. Найцікавіше, у журналу результати тесту не збігаються з рейтингом. Це, в основному, тому що вони намагалися знайти такий собі найкращий електромобіль за свої гроші. Тому Cupra Born у них навіть вище, ніж Kia EV6, хоча балів вона здобула менше, бо пропонує дуже багато за невеликі гроші.

Hyundai Ioniq 5 – дуже добре зроблений сімейний SUV

Авто виграє в основному через свою революційну 800-вольтову зарядну систему і чудове охолодження, які дозволяють перезарядити машину на 800-вольтових зарядках за 19 хв. Поки що ніякий інший електромобіль такого не може.

Tesla Model Y — зрозуміло, найпрактичніша Tesla з усіх і набагато ефективніша за більшість інших електромобілів на ринку (проїжджає далі за інші на тих же кВт-год)

На думку редакції, «у Model Y є все, чого нам не вистачало у Tesla: більше місця для багажу, найкращий дорожній просвіт та правильне положення для сидіння. Але низьке корисне навантаження може бути критичним моментом для багатьох сімей – і очевидним мінусом для нас». Загальне корисне навантаження моделі Y становить лише 390 кг. Тут я більше писав про цю проблему. Ще не зовсім зрозуміла фішка з цією Теслою – на норвезькому сайті нещодавно зменшили швидкість зарядки і не зізнаються чому. Або стали інші батарейки ставити, або зробили якесь «покращення» для чогось. Потрібно буде взяти покататися.

Cupra Born – іспанський клон VW ID.3

Коли ID.3 вийшов близько року тому, в ньому було виявлено три мільйони недоліків і її продажі в Норвегії не пішли. Так от, цей Купра Борн – схожий на доведений до розуму ID.3 і на 100 тисяч крон (10 тисяч євро) дешевше. Тож і третє місце.

 

Kia EV6 – рідний брат переможця Hyundai Ioniq 5, використовує ту саму платформу, але інші батареї (від іншого виробника)

Поки що за реальними тестами заряджається гірше за Йоніка, але можливо справа тут у погоді: йонік вийшов влітку, а цей привезли зовсім недавно. Зараз у Норвегії холодно, і батареї погано заряджаються на холоді, навіть із підігрівами тощо.

 

Далі йдуть «двійнята» Volkswagen ID.4 і Skoda Enyaq

Зроблено на тій же платформі, що і Cupra Born та ID.3. Загалом — шикарні електромобілі SUV, які дуже добре для сімей підходять, хоча в них немає нічого революційного. Тому й зайняли 5 та 6 місця. У них є ще один брат: Audi Q4, цей навіть не потрапив у десятку, і в основному через ціну. У всіх у них зараз, між іншим, проблеми із напівпровідниками. В нас навіть річні черги на Еньяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024

Черги на кордоні – які пункти пропуску вже переповнені зранку

У неділю вранці (28 квітня) на кількох пунктах пропуску на українському кордоні утворилися черги. Водіїв,…

28.04.2024