В Норвегії визначили найкращі електромобілі 2021 року

0
349

Ми хочемо познайомити вас з найкращими електромобілями, які вийшли на ринок у 2021 році, на думку NAF (Норвезької автомобільної асоціації) та їхнього журналу «Motor»

Вони зробили такий ренкінг з 25 електромобілів, але для стислості підсумуємо з  найкращих десяти.

У таблиці час заряджання дано за результатами реальних тестів. Найцікавіше, у журналу результати тесту не збігаються з рейтингом. Це, в основному, тому що вони намагалися знайти такий собі найкращий електромобіль за свої гроші. Тому Cupra Born у них навіть вище, ніж Kia EV6, хоча балів вона здобула менше, бо пропонує дуже багато за невеликі гроші.

Hyundai Ioniq 5 – дуже добре зроблений сімейний SUV

Авто виграє в основному через свою революційну 800-вольтову зарядну систему і чудове охолодження, які дозволяють перезарядити машину на 800-вольтових зарядках за 19 хв. Поки що ніякий інший електромобіль такого не може.

Tesla Model Y — зрозуміло, найпрактичніша Tesla з усіх і набагато ефективніша за більшість інших електромобілів на ринку (проїжджає далі за інші на тих же кВт-год)

На думку редакції, «у Model Y є все, чого нам не вистачало у Tesla: більше місця для багажу, найкращий дорожній просвіт та правильне положення для сидіння. Але низьке корисне навантаження може бути критичним моментом для багатьох сімей – і очевидним мінусом для нас». Загальне корисне навантаження моделі Y становить лише 390 кг. Тут я більше писав про цю проблему. Ще не зовсім зрозуміла фішка з цією Теслою – на норвезькому сайті нещодавно зменшили швидкість зарядки і не зізнаються чому. Або стали інші батарейки ставити, або зробили якесь «покращення» для чогось. Потрібно буде взяти покататися.

Cupra Born – іспанський клон VW ID.3

Коли ID.3 вийшов близько року тому, в ньому було виявлено три мільйони недоліків і її продажі в Норвегії не пішли. Так от, цей Купра Борн – схожий на доведений до розуму ID.3 і на 100 тисяч крон (10 тисяч євро) дешевше. Тож і третє місце.

 

Kia EV6 – рідний брат переможця Hyundai Ioniq 5, використовує ту саму платформу, але інші батареї (від іншого виробника)

Поки що за реальними тестами заряджається гірше за Йоніка, але можливо справа тут у погоді: йонік вийшов влітку, а цей привезли зовсім недавно. Зараз у Норвегії холодно, і батареї погано заряджаються на холоді, навіть із підігрівами тощо.

 

Далі йдуть «двійнята» Volkswagen ID.4 і Skoda Enyaq

Зроблено на тій же платформі, що і Cupra Born та ID.3. Загалом — шикарні електромобілі SUV, які дуже добре для сімей підходять, хоча в них немає нічого революційного. Тому й зайняли 5 та 6 місця. У них є ще один брат: Audi Q4, цей навіть не потрапив у десятку, і в основному через ціну. У всіх у них зараз, між іншим, проблеми із напівпровідниками. В нас навіть річні черги на Еньяк.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!