У США почалося розслідування щодо загорання машин Hyundai та Kia

0
80

Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) заявляє, що йому відомо про 161 пожежу, ймовірною причиною яких може бути відмова двигуна автомобілів.

Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) посилило розслідування загорянь силових агрегатів, від яких страждають деякі машини Hyundai Motor Co та Kia Motors Corp вже понад 6 років. У заяві NHTSA зазначається, що розпочато «інженерний аналіз» близько 3 млн автомобілів, який дозволить оцінити, серед іншого, ефективність відгуків, ініційованих двома виробниками. Як відомо NHTSA відомо про 161 спалах, що потенційно відбулися через відмову двигуна машин.

Технічний аналіз — це наступний крок у цьому процесі, який може призвести до кампанії, хоча іноді NHTSA закриває подібні розслідування, не вимагаючи якихось дій. У 2019 році агентство запустило розслідування щодо моделей Kia Optima та Sorento 2011–2014 років випуску та Kia Soul 2010–2015 років виробництва, а також Hyundai Sonata та Santa Fe 2011–2014 років для дослідження випадків неаварійних загорянь.

Компанія Hyundai заявила в понеділок, що продовжує співпрацювати з NHTSA щодо загоряння двигунів. Марка Kia не відповіла на запит про коментарі. Дві південнокорейські компанії погодилися на рекордний штраф у розмірі 210 млн. доларів у 2020 році після того, як регулюючі органи повідомили, що вони не змогли своєчасно відкликати 1,6 млн. машин через проблеми з силовими агрегатами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!