Новини

Як безпечно купити авто з пробігом

Share

Ми піклуємося про ваші доходи, і дізналися в OLX, як безпечно купити автомобіль, що був у використанні.

Водії в Україні часто вибирають б/у авто для купівлі. На що звертати увагу при купівлі транспортного засобу у власника і як зробити правильний вибір.

Що може допомогти при купівлі:

Заручіться підтримкою експертів. За послуги посередників доведеться заплатити 1-5% від вартості автомобіля. Туди входить супровід клієнта з моменту звернення до вибору, купівлі і переоформлення машини на нового власника. Як правило, до того, як запропонувати машину покупцю, посередник дізнається про неї все. Він познайомився з її продавцем, оглянув транспортний засіб наживо, зафіксував на фото і відео її стан, перевірив інформацію за VIN-кодом та іншу документацію.

Визначте, що хочете купити. Визначте свої пріоритети-критерії вибору вживаного автомобіля, на які будете орієнтуватися: марка і модель. Поговоріть з водіями обраних моделей, механіками на спеціалізованих СТО, почитайте профільні форуми, чати, групи в соціальних мережах, де власники діляться досвідом експлуатації, тюнінгу, ремонту, посиланнями на документацію, серійні номери автозапчастин і альтернативи для деталей.

Якщо ви купуєте вживане авто з посередником, то компанія зробить для вас первинну пропозицію, а потім, орієнтуючись на зворотний зв’язок, запропонує варіант, який закриє виявлені потреби.

Запишіться на тест-драйв. До того як купити вживане авто, експерт рекомендує перевірити обрану модель і марку на практиці. Перша поїздка покаже, наскільки вам зручно керувати транспортним засобом, чи комфортно перебувати всередині і користуватися запропонованими функціями. Крім того, ви зможете зрозуміти поведінку конкретної машини під час розгону, гальмування, поворотів, особливості керування нею на різних типах покриття, а також наявність зайвих шумів, звуків, плавність перемикання важелів, щільність закривання дверей.

Уважно розглядайте авто. Перед оглядом наживо порадьтеся з досвідченим механіком, який розбирається в потрібних вам марках і моделях, – нехай він підкаже, на що звернути увагу. По можливості запропонуйте йому або хоча б іншому водію, у якого був досвід купівлі машини з пробігом, приєднатися до вас.

Шукайте докази чесності продавця. Особливість українського ринку б/у автомобілів в тому, що клієнт спочатку повинен сумніватися в пробігу, який озвучує власник. Така ситуація склалася в тому числі й тому, що в країні немає регулятора, який на законодавчому рівні контролює історію автомобіля і хоча б адміністративно карає за «коригування» даних про неї.

Тому просіть у продавця будь-які підтвердження істинності зазначеного пробігу, а також того, що авто не використовували як таксі або службовий транспорт. Адже чим вищий пробіг, тим більше зношений транспортний засіб.

Відмовляйтеся від угоди, якщо є проблеми в роботі. Краще відмовитися від купівлі машини з пробігом, якщо в оголошенні є рядок про продаж «тільки за дорученням» або «проблемні документи». Такі машини практично неможливо переоформити повністю на нового власника, і ваше право керувати авто законодавчо ставиться під сумнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024

Mercedes-Benz EQXX проїхав 1010 кілометрів на одній зарядці (відео)

Mercedes-Benz EQXX проїхав із Ер-Ріяду до Дубая на одній зарядці батареї. Mercedes-Benz прозвітував про третій…

05.05.2024

Lamborghini Revuelto отримає тюнінговий обвіс за ціною суперкара Huracan (фото)

Супергібрид Lamborghini Revuelto отримає обважування від DMC за ціною суперкара Huracan. Навесні 2023 року компанія…

05.05.2024

Українці масово позбавляються автомобілів: названо причину

У квітні в Україні на внутрішньому ринку зареєстровано 124,5 тис. перепродажів вживаних легкових автомобілів, що…

05.05.2024

Toyota Boshoku показала концепт «мінівену майбутнього» (фото)

Бренд Boshoku, що належить Toyota, у рамках Пекінського автосалону представив концепт «мінівену майбутнього». Розробка з…

05.05.2024

В Україні набрали чинності зміни до ПДР

Відтепер на навчальних автомобілях в Україні не має бути знаків із літерою «У». Відповідні зміни…

05.05.2024