Як безпечно купити авто з пробігом

0
515

Ми піклуємося про ваші доходи, і дізналися в OLX, як безпечно купити автомобіль, що був у використанні.

Водії в Україні часто вибирають б/у авто для купівлі. На що звертати увагу при купівлі транспортного засобу у власника і як зробити правильний вибір.

Що може допомогти при купівлі:

Заручіться підтримкою експертів. За послуги посередників доведеться заплатити 1-5% від вартості автомобіля. Туди входить супровід клієнта з моменту звернення до вибору, купівлі і переоформлення машини на нового власника. Як правило, до того, як запропонувати машину покупцю, посередник дізнається про неї все. Він познайомився з її продавцем, оглянув транспортний засіб наживо, зафіксував на фото і відео її стан, перевірив інформацію за VIN-кодом та іншу документацію.

Визначте, що хочете купити. Визначте свої пріоритети-критерії вибору вживаного автомобіля, на які будете орієнтуватися: марка і модель. Поговоріть з водіями обраних моделей, механіками на спеціалізованих СТО, почитайте профільні форуми, чати, групи в соціальних мережах, де власники діляться досвідом експлуатації, тюнінгу, ремонту, посиланнями на документацію, серійні номери автозапчастин і альтернативи для деталей.

Якщо ви купуєте вживане авто з посередником, то компанія зробить для вас первинну пропозицію, а потім, орієнтуючись на зворотний зв’язок, запропонує варіант, який закриє виявлені потреби.

Запишіться на тест-драйв. До того як купити вживане авто, експерт рекомендує перевірити обрану модель і марку на практиці. Перша поїздка покаже, наскільки вам зручно керувати транспортним засобом, чи комфортно перебувати всередині і користуватися запропонованими функціями. Крім того, ви зможете зрозуміти поведінку конкретної машини під час розгону, гальмування, поворотів, особливості керування нею на різних типах покриття, а також наявність зайвих шумів, звуків, плавність перемикання важелів, щільність закривання дверей.

Уважно розглядайте авто. Перед оглядом наживо порадьтеся з досвідченим механіком, який розбирається в потрібних вам марках і моделях, – нехай він підкаже, на що звернути увагу. По можливості запропонуйте йому або хоча б іншому водію, у якого був досвід купівлі машини з пробігом, приєднатися до вас.

Шукайте докази чесності продавця. Особливість українського ринку б/у автомобілів в тому, що клієнт спочатку повинен сумніватися в пробігу, який озвучує власник. Така ситуація склалася в тому числі й тому, що в країні немає регулятора, який на законодавчому рівні контролює історію автомобіля і хоча б адміністративно карає за «коригування» даних про неї.

Тому просіть у продавця будь-які підтвердження істинності зазначеного пробігу, а також того, що авто не використовували як таксі або службовий транспорт. Адже чим вищий пробіг, тим більше зношений транспортний засіб.

Відмовляйтеся від угоди, якщо є проблеми в роботі. Краще відмовитися від купівлі машини з пробігом, якщо в оголошенні є рядок про продаж «тільки за дорученням» або «проблемні документи». Такі машини практично неможливо переоформити повністю на нового власника, і ваше право керувати авто законодавчо ставиться під сумнів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!